Siste nytt:
OPPSKRIFT: Lammefilet med rødbetebulgur. Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammefilet.
OPPSKRIFT: På Sund Folkehøyskole går det med 20 000 knekkebrød i året! Her får du oppskriften til suksessknekkebrødet.
OPPSKRIFT: Fylte egg passer godt på en buffet eller koldtbord. Disse eggene passer godt som en fristende appetittvekker eller liten forrett.
OPPSKRIFT: Blandaball er en type fiskemat som består av fisk, løk og potet, som er malt opp i en litt grov masse og formet til en ball. Hos Angus Gaupsets i Kristiansund lager Bjørge Løvik den lokale varianten av blandaball. Her får du oppskriften til den populære retten:
OPPSKRIFT - En hyggelig trend er at mange både hjemme på kjøkkenet og i restaurant og storkjøkken nå fokuserer på mat og drikke laget på gamlemåten. Det finnes et utall spennende kakao-oppskrifter. Prøv oppskriften ‘Påskespesial’, eller eksperimenter selv med ingefær, fennikel og vanilje.
Oppskrift: Lammefilet med rødbetebulgur (08.11.2016)
OPPSKRIFT: Lammefilet med rødbetebulgur. Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammefilet.

8 porsjoner

1600 g ytrefilet av lam
2 ts salt
2 ts pepper
4 ss margarin eller olje til steking

Rødbetbulgur:
8 dl vann
4 stk kjøttbuljongterning
4 dl fullkorn bulgur
6 dl finstrimlet syltede rødbeter
8 stk finhakket vårløk
 

2 ts salt
24 stk grønn frisk asparges

Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 °C i ca 20 minutter (kjernetemperatur 65 °C). Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.

Kilde: Matprat